על מנדפים, תחזוקתם, ועל מנדף ללא ארובה
עשן הוא תוצר לוואי של חום או אש, שפעמים מבשר טובות, פעמים רעות, ופעמים אינו אלא גז לא רצוי. במקרים כגון אלו האחרונים, הוא נוטה להדיף ריח על החלל כולו, ולעיתים אף להעיב עליו ועל היכולת לעבוד בו. לצורך התמודדות עם העשן, המכה שבעתיים ככל שמדובר במטבח גדול יותר, נוצרו מגוון דרכים לסלק אותו מפני הבית או בית העסק.
אחת מהדרכים הנפוצות להתמודדות עם העשן היא המנדף. מנדף, משמש לאותה מטרה של הארובה אותה כולנו מכירים, אלא שהוא מעט יותר מודרני וטכנולוגי. המטרה הן של המנדף והן של הארובה היא לסלק את העשן החוצה, ובכך להרוויח בשני הכיוונים; להיטיב עם עובדי המטבח ולמנוע מהם סביבת עבודה מלאת עשן, ולמנוע את הפגיעה באוכל אפוף העשן.
התקנת מנדפים למסעדות
מנדף למסעדה, בה פועל מטבח גדול שפועל ללא הרף, עשוי להגיע למחיר של עשרות אלפי שקלים, ואלפי שקלים רבים כאשר מדובר במכשיר יד שנייה. עם זאת, מחשיבותו, לצד ההכרח החוקי בקיומו – לא ניתן להתעלם.
כל עסק, שברצונו לקבל רישיון עסק, מוכרח לקבל את אישור שירותי הכבאות וזאת לאחר התקנת מנדף בהתאם לתקנים הקבועים בחוק. לא זאת בלבד, גם מעבר לפן החוקי, נשימת עשן מתמדת, וכן ערבובו במאכלים המוגשים ללקוחות – עלולים להזיק רבות לבריאותם. גם נושא השריפה הוא גורם משפיע בצורך לקבלת אישור, שכן הצתת הצטברות עשן איננה כה קשה לעיתים.
במקרים רבים, המנדף מוציא את העשן מן החלל הפנימי דרך הארובה לעבר האוויר הפתוח. אך מה תעשה מסעדה שאין בה ארובה? היא לא תקבל את האישורים ולא תצליח להושיב לקוחות בצורה חוקית?
אם כן, תמיד קיימת האפשרות של התקנת ארובה טרם פתיחת המסעדה או המטבח. עם זאת, לא תמיד זה מתאפשר, שכן באזורים המאופיינים בצפיפות גבוהה ועמוסים בבני אדם, הדבר קשה יותר.
על כן, למקרים אלו יש פתרון פשוט, ובמספר תבחינים הוא אפילו עדיף. מנדף למסעדה ללא ארובה, מותקן בצורה פשוטה, הוא נחשב ירוק יותר ומזיק פחות לאיכות הסביבה, תופס פחות מקום במרחב והוא לא מחייב שינוי גדול במבנה או תצורת הבניין. יצירת ארובה למסעדה לעומת זאת, כרוכה בהוצאות כספיות של הקמת מערכת אינסטלציה מתאימה להוצאת העשן, וכן בשינויים עיצוביים רבים שייגרמו כתוצאה משינוי מבנה החלל.
ניקיון ארובות ומנדפים
ניקיון הארובה על בסיס קבוע הינו מהלך חשוב במאבק למען איכות הסביבה ומניעת זיהום האוויר. ארובה מפויחת, ממנה יוצא עשן רב מידי יום, מגבירה את הזיהום היוצא ממנה בין כה וכה, בעוד שארובה נקייה תמנע זאת. יתר על כן, ארובה מלוכלכת תקטין את יעילותה הפנימית, וכן עלולה לפגוע בתחושה הכללית של מיזוג האוויר במבנה, ולגרום לתחושה של מחנק ועשן בכל רחבי הבית או המטבח.
ניקוי הארובה מוכרח להתבצע על ידי מומחה מוסמך, שמודע למקומות והשיטות בהן יש לנקות, ולאלו שעלולות להזיק או להרוס את הארובה. מעבר לכך, ניקוי ארובה על ידי מי שלא הוכשר לכך, עשוי להוביל לפגיעה חמורה בגוף עד לכדי סכנת מוות. החום בפנים מגיע בשעת בישול לטמפרטורה גבוהה במיוחד, בפנים חשוך, ואורך הצינור מגיע למטרים רבים. אשר על כן, טוב לכל אחד להמתין לאיש מקצוע ולא לסכן את נפשו ורכושו.
ומה באשר למנדפים? הם קיימים במטבחים הציבוריים והפרטיים כאחד, והפכו להיות מרכיב חשוב מאין כמותו באיכות החיים של כל עובד במטבח. ניקיונם המומלץ מתחלק לכמה רבדים: ניקיון חיצוני בעזרת סמרטוט ומסיר שומנים, על בסיס יום יומי, וניקיון מקצועי על ידי עובד חברת ניקיון מנדפים, אחת לשנה בממוצע. כמובן שכל מטבח עובד מספר שונה של שעות ביום, ולכן תדירות ואיכות תחזוקת המנדף תלויה גם בהיקף הבישול שלו במטבח.
חברת מנדפים וארובות היא חברה המתמחה בנידוף עשן, פתרונות שונים עבור מסעדנים ובעלי בתים ובניקיון ותחזוקה של המכשירים. כל זאת, לצד ייעוץ ומענה מקצועי, אדיב ושירותי, וסיפוק פתרון הולם לכל סיטואציה. אנחנו נספק לך את המוצרים הטובים ביותר, העומדים בכל התקנים, ונעמוד לרשותך בכל צורך.
אז אם אתה מעוניין לקבל איכות בלתי מתפשרת, נשמח להתפנות לשירותך: hoods.co.il