בהרבה מאוד מסעדות נוהגים לבצע ניקוי מנדפים עצמי אך שטחי אחת לתקופה , למעשה זה לא מהווה תחליף לניקוי ע"י בעל מקצוע , מכיוון שתקן 1001 חלק 6 וכן תקן NFPA96 מגדירים את צורת הניקיון. במהלך הניקוי אנו מבצעים ניקוי יסודי למנדף ומסנני הטיפות ע"י שטיפה בלחץ מים עם חומריים ייעודיים. כמו כן מבוצע ניקוי ארובה יסודי ע"י פתיחת פתחי שירות וניקוי תוך התעלה. לבסוף מנוקה המפוח או תא הסינון, אשר על פי רוב ממוקם על גג המבנה. נדגיש כי בעקבות מקרי שריפה רבים שקרו במטבחים הרשות לכיבוי אש היא זו שאוכפת את הדרישה לניקוי מקצועי כאמור.
תקן 1001 חלק 6 מבוסס על תקן NFPA96 , בתקן קיימת חלוקה ברורה לקטגוריות ולכל סוג של מטבח מוגדרת תדירות טיפולים. בנוסף נציין, כי לאור הניסיון שצברנו לאורך השנים יש ביכולתנו להתאים את רמת הטיפולים המומלצת למטבח ספציפי.
טבלה 8-3.1 ניקיון מערכות נידוף – תקן 1001/6
טבלה 8-3.1 ניקיון מערכות נידוף – תקן 1001/6
סוג או תדירות הבישולים |
תדירות השרות |
מערכת המגנה על בישול באמצעות גריל פחם |
חודשי |
מערכת המגנה על תדירות בישולים גבוהה: כמו: ווק סיני או פעילות של 24 שעות ביממה. |
רבע שנתי |
מערכת המגנה על תדירות בישולים בינונית |
חצי שנתי |
מערכת המגנה על תדירות בישולים נמוכה |
שנתי |
כאשר אנו מחפשים בעל מקצוע התכונה החשובה לנו ביותר היא אמינות ולאחר מכן מקצועיות. אנו מאמינים שיש ביכולתנו לתת ללקוח את השירות הטוב ביותר ע"י השילוב של התכונות האלו.
לגבי המקצועיות- עליך לוודא שהעובדים המגיעים לעבוד אצלך מוסמכים לעבודה בגובה. בנוסף, חשוב לוודא כי למי שמפיק את האישור הסופי על ביצוע העבודה יש ביטוח מתאים, כך שבמקרה של שריפה ניתן יהיה לפנות לחב' הביטוח של מי שנתן לך שירותי ניקוי.
לגבי אמינות- האמינות באה לידי ביטוי במתן שירות ללקוח מרוצה לאורך שנים.
בהגדרה לכל סוג מסנן יש את אורך החיים המוגדר שלו , אך הדבר הכי חשוב הוא הניסיון שצברנו תוך כדי עבודה עם מטבח ספציפי. במהלך העבודה עם הלקוח אנו מאפיינים את תדירות ההחלפה הרצויה, יש מקומות בהם יש צורך אמיתי להחליף מסננים כל חודש ויש מקומות שבהם התדירות היא פחותה, הדבר תלוי בסוג הבישולים במקום , במבנה של יחידת הסינון , בספיקת האוויר של המפוח ובאיכות המסננים.
ברוב המקרים כאשר מדובר על לקוח קבוע שמטפל במערכת נידוף העשן בתדירות הנכונה , ניתן לומר כי ב 95% מהמקרים הבעיה חשמלית. לכן אנו ממליצים כשלב ראשון להזמין חשמלאי מוסמך (עדיף חשמלאי המכיר את המטבח).
אם שללנו את בעיית החשמל, השלב השני הוא לבדוק האם קימת בעיה מכאנית, כגון: רצועות קרועות או גוף זר אשר תוקע את המאיץ ומפריע למנוע להסתובב.
השלב השלישי, שהוא מהווה את המוצא האחרון, הוא להחליף את המנוע החשמלי. המנועים החשמליים היום בנויים בצורה מאוד טובה והם בעלי אטימות למים, ועל כן הם יכולים להחזיק גם עשרות שנים. אולם עשוי לקרות כי המנוע יתקלקל מסיבות שונות.
אם שללנו את בעיית החשמל, השלב השני הוא לבדוק האם קימת בעיה מכאנית, כגון: רצועות קרועות או גוף זר אשר תוקע את המאיץ ומפריע למנוע להסתובב.
השלב השלישי, שהוא מהווה את המוצא האחרון, הוא להחליף את המנוע החשמלי. המנועים החשמליים היום בנויים בצורה מאוד טובה והם בעלי אטימות למים, ועל כן הם יכולים להחזיק גם עשרות שנים. אולם עשוי לקרות כי המנוע יתקלקל מסיבות שונות.